Menu Zoek

is Vanillestokjes.be betrouwbaar?

Vanillestokjes.be

De betrouwbaarheid van een website is lastig te garanderen, de website van Vanillestokjes.be is daarop geen uitzondering. De website van Vanillestokjes.be ziet er goed en modern uit, maar hoe weet je of de website betrouwbaar is? Met de volgende handige tips laat ik precies zien waar je op moet letten!

Wat zegt Vanillestokjes.be over zich zelf?

Vanillestokjes.be verkoopt een exclusief aanbod van 100% natuurlijke gecertificeerde vanillestokjes uit o.a. Madagaskar, Tahiti, Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië. Naast vanillestokjes verkopen Vanillestokjes.be ook andere natuurlijke vanilleproducten zoals vanillepoeder, vanille-extract, fleur de sel, vanillepasta, vanilleparels en biologische vanille.

Dit zegt natuurlijk helemaal niets over de betrouwbaarheid van Vanillestokjes.be! Ze kunnen immers van alles zeggen en vinden over zich zelf. Maar het geeft wel waarom ik ze op deze pagina zou moeten promoten.

Check Contactgegevens!

Om te beginnen zou ik controleren of de volgende gegevens op de website van Vanillestokjes.be makkelijk te vinden zijn:

 • Bedrijfsnaam
 • Adres
 • (vast) Telefoonnummer
 • KVK-nummer
 • BTW nummer
 • Mailadres
 • Algemene Voorwaarden
 • Leveringsvoorwaarden
 • Retour procedure
 • Prijzen incl. BTW (verplicht voor consumenten)
 • Kosten van bezorgen.

Als ik google op 'contact Vanillestokjes.be' dan staat onderstaande informatie bovenaan op de 1e plaats in de zoekresultaten van Google. Als je via onderstaande link dan niet direct op de contactpagina komt van Vanillestokjes.be dan zou ik daar al mijn twijfels bij hebben. Tja, als de beste zoekmachine ter wereld de contactpagina al niet kan vinden. Toch?

Contact | Vanillestokjes.be
De waardering van www.vanillestokjes.be bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 400 reviews. Betaalmethodes.
https://www.vanillestokjes.be/contact

Verkoopsvoorwaarden | Vanillestokjes.be
Onderhavige voorwaarden zijn van toepassing op alle artikelen uit het assortiment getoond op de webshop van Vanillestokjes.be en elke internetaankoop die ...
https://www.vanillestokjes.be/verkoopsvoorwaarden

Retourneren | Vanillestokjes.be
De waardering van www.vanillestokjes.be bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 400 reviews. Betaalmethodes.
https://www.vanillestokjes.be/retourneren

Het kan natuurlijk altijd zo zijn, dat Vanillestokjes.be onderdeel is van een overkoepelende organisatie met meerdere websites. In dat geval kan het zijn dat er bijvoorbeeld geen contactpagina bestaat op Vanillestokjes.be maar dat je voor hun contactgegevens doorgelinkt wordt naar de contactpagina van deze overkoepelende organisatie. Mocht Google geen contactpagina vinden op Vanillestokjes.be, check dan zelf handmatig even op https://www.vanillestokjes.be of er een link staat naar de contactgegevens en /of algemene voorwaarden e.d.

check het op Vanillestokjes.be

Lees de online reviews

De meest betrouwbare webwinkels hebben online reviews op hun website staan. Hierin geven hun klanten aan hoe ze de aankoop bij, of het contact met de webwinkel hebben ervaren. Deze reviews dragen voor een heel groot deel bij aan de betrouwbaarheid van een webwinkel. Controleer wel altijd even waar de reviews vandaan komen. Reviews en klantenbeoordelingen die op de website zelf staan van Vanillestokjes.be (dus niet op de website staan van een onafhankelijke derde) kunnen door Vanillestokjes.be zelf zijn geplaatst of bewerkt. Reviews verzameld door een onafhankelijke feedback website zijn doorgaans een stuk betrouwbaarder.

Laten we eens kijken op 9 Nederlandse website die gespecialiseerd zijn in het verzamelen van klantenbeoordelingen over externe websites of en wat zij te vertellen hebben over Vanillestokjes.be. Hieronder het lijstje van review websites die we daar voor gebruiken. Mail me gerust als jij vindt dat er een reviewsite aan dit lijst ontbreekt.

 • feedbackcompany.nl
 • webwinkelkeur.nl
 • custorate.nl
 • klantenvertellen.nl
 • kiyoh.nl
 • ekomi.nl
 • nl.trustpilot.com
 • trustedshops.nl
 • nederlandreview.nl

Dit zijn de topresultaten van Google (maximaal 5).

Vanillestokjes.be betrouwbaar? Reviews en keurmerk
Vanillestokjes.be veilig? Lees 454 beoordeling(en) van de webwinkel, bekijk hun gegevens & controleer of ze betrouwbaar zijn.
https://beta.webwinkelkeur.nl/webshops/view/1202978

Vanillestokjes » Ervaringen voor en door klanten in 2020
Is Vanillestokjes betrouwbaar? Hoe beoordelen klanten ze in augustus 2020? ✓ 100% onafhankelijke ervaringen en reviews van echte klanten. Lees het hier »
https://nederlandreview.nl/online-shoppen/vanillestokjes-ervaringen-beoordelingen-reviews

Overzicht reviews voor Vanillestokjes.be
Vanillestokjes.be betrouwbaar? Bekijk 386 review(s) voor de webwinkel en schets een beeld.
https://beta.webwinkelkeur.nl/webshops/reviews/1202978

Overzicht reviews voor Delicious Vanilla
... Vanilla betrouwbaar? Bekijk 725 review(s) voor de webwinkel en schets een beeld. ... Vanille stokjes aan een goede prijs. Eigenaar van de webwinkel?
https://www.webwinkelkeur.nl/webshop/Delicious-Vanilla_1202651/reviews

Webwinkel zoeken - WebwinkelKeur
9.7/10. Vanillestokjes.be biedt u een exclusief aanbod van vanillestokjes aan uit o.a. Madagaskar, Oeganda, Mexico, Tonga, Papoea-Nieuw-Guinea, Indonesië, ...
https://www.webwinkelkeur.nl/consument/webwinkel-zoeken/page/533/

 

Klachten Vanillestokjes.be

Laten we eens kijken of mensen een klacht hebben over Vanillestokjes.be. Natuurlijk gaat er altijd wel eens iets mis bij een online aankoop en plaatst men sneller een negatieve recensie of klacht dan dat zij uit zich zelf een positieve review plaatsen ergens op internet. Echter op het moment dat de betrouwbaarheid van een website in het geding komt, wees dan extra op je hoede.

De topresultaten als ik Google op 'klacht Vanillestokjes.be':

Vanillestokjes.be - 貼文 | Facebook
Exclusief aanbod van 100% natuurlijke gecertificeerde vanillestokjes en een. ... Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch.
https://zh-tw.facebook.com/vanillestokjes.be/posts/

 

Zoek naar een keurmerk

Tegenwoordig zijn er veel verschillende keurmerken. Sommige van deze keurmerken - zoals Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk - hebben een samenwerking met de Consumentenbond. Om voor zo’n keurmerk in aanmerking te komen moet een website aan bepaalde svoorwaarden voldoen. De bij deze keurmerken aangesloten leden hebben een 2-zijdige algemene leveringsvoorwaarden opgesteld in samenwerking met de consumentenbond. En je kunt naar een onafhankelijke geschillencommissie stappen als je een geschil hebt met een aangesloten webwinkel. Hierdoor is de betrouwbaarheid van een website een stuk beter.

Vanillestokjes.be is niet aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg of Webshop Keurmerk.

 

Maakt HTTPS een website betrouwbaar?

'HTTPS' - het welbekende groene slotje in de adresbalk van je browser - is een beveiligde methode van het versturen van je gegevens. Je (persoonlijke) gegevens worden door een zogenaamd SSL certificaat versleuteld zodat hackers deze gegevens niet kunnen onderscheppen en misbruiken. HTTPS zegt dus zeker iets over de veiligheid van je gegevens maar garandeert niet per definitie dat een website betrouwbaar is.

Vanillestokjes.be verstuurt je gegevens NIET over een beveiligde https omgeving! Je gegevens kunnen dus onderschept worden.

 

Conclusie: let op de kleine dingen

De betrouwbaarheid van Vanillestokjes.be is goed te meten. Let vooral op de kleine dingen als bedrijfsgegevens en laat je goed informeren over de service en levering van de website d.m.v. de online reviews die op internet te vinden zijn. Wil je extra zekerheid? Kijk dan of Vanillestokjes.be is aangesloten bij een van de gerenommeerde keurmerken, zij ondersteunen namelijk ook vaak bij geschillen d.m.v. een onafhankelijke geschillencommissie. Als je veel waarde hecht aan het veilig versturen van jouw (persoonlijke) gegevens, doe dan uitsluitend zaken met een website met een groen slotje in de adresbalk.

Tips!

Hieronder een aantal tips die je zelf kunt doen om de betrouwbaarheid van een website te kunnen beoordelen.

 • Google eens op het rekeningnumer van Vanillestokjes.be. Als er al eerder mensen door deze webwinkel zijn opgelicht of als er veel klachten zijn, dan krijg je dat te zien.
 • Check op de website van de Politie of Vanillestokjes.be daar bekend staat als malafide partij.
 • Als een webadres van een bekende webshop een toevoeging heeft als -korting, -deals, -sale, let dan goed op! Dit soort toevoegingen worden vaak door oplichters gebruikt.
 • Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dat ook vaak zo! Ga naar kieskeurig.nl, beslist.nl of tweakers.nl/pricewatch om prijzen te vergelijken.
 • Wees op je hoede als Vanillestokjes.be je uitsluitend vooraf laat betalen. Webshops zijn wettelijk verplicht om consumenten ook (gedeeltelijk) achteraf te laten betalen.
 • Gebruikt Vanillestokjes.be alleen een chatfunctie of e-mailadres, dan is dat vaak een indicatie dat er iets niet klopt.
 • Check bij SIDN (voor .nl domeinnamen of bij Who.is wanneer de domeinnaam van Vanillestokjes.be geregistreerd is. Als dit pas onlangs is gedaan, kan dat een indicatie zijn dat er iets niet pluis is.
 • Controleer bij de Kamer van Koophandel of Vanillestokjes.be staat ingeschreven. Het KvK-nummer en BTW-nummer moeten worden vermeld op de website en in alle correspondentie. Let op: ook de gegevens van de Kamer van Koophandel kunnen nep zijn. Gebruik dit dus niet als het enige controlemiddel.

Overtuigd van de betrouwbaarheid van Vanillestokjes.be?

Ga naar Vanillestokjes.be

Formulier

Jouw ervaring

 • Velden met een zijn verplichtHeb jij ervaring met vanillestokjes.be?
Plaats je ervaring op deze pagina d.m.v. bovenstaand formulier en help andere potentiele klanten van vanillestokjes.be. Je verhaal wordt gepubliceerd op deze pagina zonder je emailadres uiteraard.