Menu Zoek

is Santafixie.nl betrouwbaar?

Santafixie.nl

De betrouwbaarheid van een website is lastig te garanderen, de website van Santafixie.nl is daarop geen uitzondering. De website van Santafixie.nl ziet er goed en modern uit, maar hoe weet je of de website betrouwbaar is? Met de volgende handige tips laat ik precies zien waar je op moet letten!

Wat zegt Santafixie.nl over zich zelf?

Santafixie.nl is marktleider in fixie fietsen en accessoires. Deze coole fietsen in hippe kleuren veroveren in hoog tempo de Nederlandse steden. Fixies, ook wel fixed gear fietsen genoemd, komen van oorsprong uit Amerika waar ze gebruikt worden door de fiets couriers in New York. Inmiddels zijn de fietsen met name bekend om hun stoere uiterlijk en de vele personalisatie opties. Het Spaanse Santafixie verovert momenteel Europa met haar enorme aanbod, scherpe prijzen en persoonlijke service. Santafixie.nl is gestart in 2014 en is inmiddels dé Nederlandse specialist in fixie fietsen en gewilde accessoires zoals wielen en frames. Verzending is gratis voor orders boven de € 100,- en klanten hebben 30 dagen retour recht.

Dit zegt natuurlijk helemaal niets over de betrouwbaarheid van Santafixie.nl! Ze kunnen immers van alles zeggen en vinden over zich zelf. Maar het geeft wel waarom ik ze op deze pagina zou moeten promoten.

Check Contactgegevens!

Om te beginnen zou ik controleren of de volgende gegevens op de website van Santafixie.nl makkelijk te vinden zijn:

 • Bedrijfsnaam
 • Adres
 • (vast) Telefoonnummer
 • KVK-nummer
 • BTW nummer
 • Mailadres
 • Algemene Voorwaarden
 • Leveringsvoorwaarden
 • Retour procedure
 • Prijzen incl. BTW (verplicht voor consumenten)
 • Kosten van bezorgen.

Als ik google op 'contact Santafixie.nl' dan staat onderstaande informatie bovenaan op de 1e plaats in de zoekresultaten van Google. Als je via onderstaande link dan niet direct op de contactpagina komt van Santafixie.nl dan zou ik daar al mijn twijfels bij hebben. Tja, als de beste zoekmachine ter wereld de contactpagina al niet kan vinden. Toch?

Santafixie Reviews | Read Customer Service Reviews of santafixie.nl
Communications, questions and email? - Good (SantaFix were communicative and helpful in helping me choose the right bike.) Ordering the bike - Fine. ( Payment ...
https://www.trustpilot.com/review/santafixie.nl

Santafixie Reviews | Read Customer Service Reviews of santafixie.nl
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Santafixie reported this review for breaching of Trustpilot guidelines. We are currently ...
https://www.trustpilot.com/review/santafixie.nl

Klantenservice
- Ruilen en retourneren. 6.- Reclamaties. 1.- Hoe plaats ik een bestelling: Het is heel makkelijk om een bestelling op Santafixie.nl ...
https://www.santafixie.nl/klantenservice.html

Het kan natuurlijk altijd zo zijn, dat Santafixie.nl onderdeel is van een overkoepelende organisatie met meerdere websites. In dat geval kan het zijn dat er bijvoorbeeld geen contactpagina bestaat op Santafixie.nl maar dat je voor hun contactgegevens doorgelinkt wordt naar de contactpagina van deze overkoepelende organisatie. Mocht Google geen contactpagina vinden op Santafixie.nl, check dan zelf handmatig even op https://www.santafixie.nl of er een link staat naar de contactgegevens en /of algemene voorwaarden e.d.

check het op Santafixie.nl

Lees de online reviews

De meest betrouwbare webwinkels hebben online reviews op hun website staan. Hierin geven hun klanten aan hoe ze de aankoop bij, of het contact met de webwinkel hebben ervaren. Deze reviews dragen voor een heel groot deel bij aan de betrouwbaarheid van een webwinkel. Controleer wel altijd even waar de reviews vandaan komen. Reviews en klantenbeoordelingen die op de website zelf staan van Santafixie.nl (dus niet op de website staan van een onafhankelijke derde) kunnen door Santafixie.nl zelf zijn geplaatst of bewerkt. Reviews verzameld door een onafhankelijke feedback website zijn doorgaans een stuk betrouwbaarder.

Laten we eens kijken op 9 Nederlandse website die gespecialiseerd zijn in het verzamelen van klantenbeoordelingen over externe websites of en wat zij te vertellen hebben over Santafixie.nl. Hieronder het lijstje van review websites die we daar voor gebruiken. Mail me gerust als jij vindt dat er een reviewsite aan dit lijst ontbreekt.

 • feedbackcompany.nl
 • webwinkelkeur.nl
 • custorate.nl
 • klantenvertellen.nl
 • kiyoh.nl
 • ekomi.nl
 • nl.trustpilot.com
 • trustedshops.nl
 • nederlandreview.nl

Dit zijn de topresultaten van Google (maximaal 5).

Santafixie reviews| Lees klantreviews over santafixie.nl
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Santafixie heeft gemeld dat deze review in strijd is met Trustpilots richtlijnen.
https://nl.trustpilot.com/review/santafixie.nl

Santa Fixie » Klantervaringen, reviews, klanten feedback
Voor Nederland en België geldt in het algemeen dat je je bestelling binnen 2 à 3 werkdagen in huis hebt. De fietsen van de merken State Bicycle, 6KU, Foffa Bikes ...
https://nederlandreview.nl/online-shoppen/santa-fixie-ervaringen-beoordelingen-reviews

BeastyBike reviews| Lees klantreviews over beastybike.nl
7 dec 2019 ... Mensen die dit bedrijf bekeken, bekeken ook.... Logo. Santafixie. 61. Geclaimd.
https://nl.trustpilot.com/review/beastybike.nl

Tennis Voordeel reviews| Lees klantreviews over www.tennis ...
7 juli 2020 ... www.tennis-voo rdeel.nl. Niet geclaimd ... Waardering. Nederlands. Daniel van Saane. 1 review. 4 sterren: goed. 7 jul. 2020 ... Santafixie. 61.
https://nl.trustpilot.com/review/www.tennis-voordeel.nl

Dahon Vouwfietsen reviews| Lees klantreviews over dahon ...
23 sep 2019 ... Met enige spoed waren we daardoor op zoek naar een specifiek type Dahon vouwfiets die Dahon-vouwfietsen.nl op voorraad had staan.
https://nl.trustpilot.com/review/dahon-vouwfietsen.nl

 

Klachten Santafixie.nl

Laten we eens kijken of mensen een klacht hebben over Santafixie.nl. Natuurlijk gaat er altijd wel eens iets mis bij een online aankoop en plaatst men sneller een negatieve recensie of klacht dan dat zij uit zich zelf een positieve review plaatsen ergens op internet. Echter op het moment dat de betrouwbaarheid van een website in het geding komt, wees dan extra op je hoede.

De topresultaten als ik Google op 'klacht Santafixie.nl':

Santafixie reviews| Lees klantreviews over santafixie.nl
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Santafixie heeft gemeld dat deze review in strijd is met Trustpilots richtlijnen.
https://nl.trustpilot.com/review/santafixie.nl

SantaFixie ervaringen en reviews. Is Santafixie.nl betrouwbaar?
Wij raden je aan om bij een Santafixie klacht altijd eerst contact op te nemen met het bedrijf zelf. Lukt het niet om samen ...
https://123klantervaringen.nl/reviews/santafixie/

Santafixie.nl - Websitesvergelijken.com
Santafixie is opgericht door een groep fiets-liefhebbers in Spanje, waar je ook ... Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Santafixie.nl. ... je door ervaringen, aanbevelingen, klachten en reviews van anderen te lezen.
https://www.websitesvergelijken.com/reviews/santafixie-nl/

Santa Fixie NL beoordelingen - lees recensies van klanten van ...
Lees santafixie.nl beoordelingen van klanten voordat u uw aankoop beslissing! Als je ervaringen ... Ik stelde nog enkele vragen, bv of zij meer klachten hadden.
https://www.enligo.com/nl/nl/shops/santafixie.nl/feedbacks.html

 

Zoek naar een keurmerk

Tegenwoordig zijn er veel verschillende keurmerken. Sommige van deze keurmerken - zoals Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk - hebben een samenwerking met de Consumentenbond. Om voor zo’n keurmerk in aanmerking te komen moet een website aan bepaalde svoorwaarden voldoen. De bij deze keurmerken aangesloten leden hebben een 2-zijdige algemene leveringsvoorwaarden opgesteld in samenwerking met de consumentenbond. En je kunt naar een onafhankelijke geschillencommissie stappen als je een geschil hebt met een aangesloten webwinkel. Hierdoor is de betrouwbaarheid van een website een stuk beter.

Santafixie.nl is niet aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg of Webshop Keurmerk.

 

Maakt HTTPS een website betrouwbaar?

'HTTPS' - het welbekende groene slotje in de adresbalk van je browser - is een beveiligde methode van het versturen van je gegevens. Je (persoonlijke) gegevens worden door een zogenaamd SSL certificaat versleuteld zodat hackers deze gegevens niet kunnen onderscheppen en misbruiken. HTTPS zegt dus zeker iets over de veiligheid van je gegevens maar garandeert niet per definitie dat een website betrouwbaar is.

Santafixie.nl verstuurt je gegevens NIET over een beveiligde https omgeving! Je gegevens kunnen dus onderschept worden.

 

Conclusie: let op de kleine dingen

De betrouwbaarheid van Santafixie.nl is goed te meten. Let vooral op de kleine dingen als bedrijfsgegevens en laat je goed informeren over de service en levering van de website d.m.v. de online reviews die op internet te vinden zijn. Wil je extra zekerheid? Kijk dan of Santafixie.nl is aangesloten bij een van de gerenommeerde keurmerken, zij ondersteunen namelijk ook vaak bij geschillen d.m.v. een onafhankelijke geschillencommissie. Als je veel waarde hecht aan het veilig versturen van jouw (persoonlijke) gegevens, doe dan uitsluitend zaken met een website met een groen slotje in de adresbalk.

Tips!

Hieronder een aantal tips die je zelf kunt doen om de betrouwbaarheid van een website te kunnen beoordelen.

 • Google eens op het rekeningnumer van Santafixie.nl. Als er al eerder mensen door deze webwinkel zijn opgelicht of als er veel klachten zijn, dan krijg je dat te zien.
 • Check op de website van de Politie of Santafixie.nl daar bekend staat als malafide partij.
 • Als een webadres van een bekende webshop een toevoeging heeft als -korting, -deals, -sale, let dan goed op! Dit soort toevoegingen worden vaak door oplichters gebruikt.
 • Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dat ook vaak zo! Ga naar kieskeurig.nl, beslist.nl of tweakers.nl/pricewatch om prijzen te vergelijken.
 • Wees op je hoede als Santafixie.nl je uitsluitend vooraf laat betalen. Webshops zijn wettelijk verplicht om consumenten ook (gedeeltelijk) achteraf te laten betalen.
 • Gebruikt Santafixie.nl alleen een chatfunctie of e-mailadres, dan is dat vaak een indicatie dat er iets niet klopt.
 • Check bij SIDN (voor .nl domeinnamen of bij Who.is wanneer de domeinnaam van Santafixie.nl geregistreerd is. Als dit pas onlangs is gedaan, kan dat een indicatie zijn dat er iets niet pluis is.
 • Controleer bij de Kamer van Koophandel of Santafixie.nl staat ingeschreven. Het KvK-nummer en BTW-nummer moeten worden vermeld op de website en in alle correspondentie. Let op: ook de gegevens van de Kamer van Koophandel kunnen nep zijn. Gebruik dit dus niet als het enige controlemiddel.

Overtuigd van de betrouwbaarheid van Santafixie.nl?

Ga naar Santafixie.nl

Formulier

Jouw ervaring

 • Velden met een zijn verplichtHeb jij ervaring met santafixie.nl?
Plaats je ervaring op deze pagina d.m.v. bovenstaand formulier en help andere potentiele klanten van santafixie.nl. Je verhaal wordt gepubliceerd op deze pagina zonder je emailadres uiteraard.