Menu Zoek

is Giga-bikes.nl betrouwbaar?

Giga-bikes.nl

De betrouwbaarheid van een website is lastig te garanderen, de website van Giga-bikes.nl is daarop geen uitzondering. De website van Giga-bikes.nl ziet er goed en modern uit, maar hoe weet je of de website betrouwbaar is? Met de volgende handige tips laat ik precies zien waar je op moet letten!

Wat zegt Giga-bikes.nl over zich zelf?

Giga-Bikes is onderdeel van Tom Omnichannel Management bv. T.O.M. is een innoverend multichannel Business 2 Business en Retail organisatie die sinds 2005 succesvol actief is in de Retail en Business 2 Business met zowel een retail inkooporganisatie, fysieke winkels en diverse internet bedrijven.

Dit zegt natuurlijk helemaal niets over de betrouwbaarheid van Giga-bikes.nl! Ze kunnen immers van alles zeggen en vinden over zich zelf. Maar het geeft wel waarom ik ze op deze pagina zou moeten promoten.

Check Contactgegevens!

Om te beginnen zou ik controleren of de volgende gegevens op de website van Giga-bikes.nl makkelijk te vinden zijn:

 • Bedrijfsnaam
 • Adres
 • (vast) Telefoonnummer
 • KVK-nummer
 • BTW nummer
 • Mailadres
 • Algemene Voorwaarden
 • Leveringsvoorwaarden
 • Retour procedure
 • Prijzen incl. BTW (verplicht voor consumenten)
 • Kosten van bezorgen.

Als ik google op 'contact Giga-bikes.nl' dan staat onderstaande informatie bovenaan op de 1e plaats in de zoekresultaten van Google. Als je via onderstaande link dan niet direct op de contactpagina komt van Giga-bikes.nl dan zou ik daar al mijn twijfels bij hebben. Tja, als de beste zoekmachine ter wereld de contactpagina al niet kan vinden. Toch?

Contact - Giga-Bikes Tilburg
Heb je een vraag over de aflevering van je bestelling via DHL of Post NL dan kun je contact opnemen met: klantenservice@giga-bikes.nl. Heb je een vraag over ...
https://www.giga-bikes.nl/contact/

Giga-Bikes Tilburg: Goedkope fietsenwinkel in Tilburg
Fietsenwinkel Tilburg | Ruim 700 fietsen, fietsonderdelen & -accessoires | Vrijblijvende testrit | Rijklaar | Ook online | Snelle levering |
https://www.giga-bikes.nl/

Klantenservice - Giga-Bikes Tilburg
Retourneren. In de periode van 30 dagen na ontvangst van je totale bestelling heb je de ... 2008 - 2020 Giga-bikes.nl. Giga-Bikes is onderdeel van de TOM Group.
https://www.giga-bikes.nl/klantenservice/

Het kan natuurlijk altijd zo zijn, dat Giga-bikes.nl onderdeel is van een overkoepelende organisatie met meerdere websites. In dat geval kan het zijn dat er bijvoorbeeld geen contactpagina bestaat op Giga-bikes.nl maar dat je voor hun contactgegevens doorgelinkt wordt naar de contactpagina van deze overkoepelende organisatie. Mocht Google geen contactpagina vinden op Giga-bikes.nl, check dan zelf handmatig even op https://www.giga-bikes.nl of er een link staat naar de contactgegevens en /of algemene voorwaarden e.d.

check het op Giga-bikes.nl

Lees de online reviews

De meest betrouwbare webwinkels hebben online reviews op hun website staan. Hierin geven hun klanten aan hoe ze de aankoop bij, of het contact met de webwinkel hebben ervaren. Deze reviews dragen voor een heel groot deel bij aan de betrouwbaarheid van een webwinkel. Controleer wel altijd even waar de reviews vandaan komen. Reviews en klantenbeoordelingen die op de website zelf staan van Giga-bikes.nl (dus niet op de website staan van een onafhankelijke derde) kunnen door Giga-bikes.nl zelf zijn geplaatst of bewerkt. Reviews verzameld door een onafhankelijke feedback website zijn doorgaans een stuk betrouwbaarder.

Laten we eens kijken op 9 Nederlandse website die gespecialiseerd zijn in het verzamelen van klantenbeoordelingen over externe websites of en wat zij te vertellen hebben over Giga-bikes.nl. Hieronder het lijstje van review websites die we daar voor gebruiken. Mail me gerust als jij vindt dat er een reviewsite aan dit lijst ontbreekt.

 • feedbackcompany.nl
 • webwinkelkeur.nl
 • custorate.nl
 • klantenvertellen.nl
 • kiyoh.nl
 • ekomi.nl
 • nl.trustpilot.com
 • trustedshops.nl
 • nederlandreview.nl

Dit zijn de topresultaten van Google (maximaal 5).

Giga Bikes reviews| Lees klantreviews over shop.giga-bikes.nl
18 consumenten hebben Giga Bikes al beoordeeld. Bekijk hun ervaringen en deel die van jou!
https://nl.trustpilot.com/review/shop.giga-bikes.nl

Ervaringen met giga-bikes.nl - Trusted Shops
Ervaringen met giga-bikes.nl ✓ 2.307 Beoordelingen van echte klanten die daadwerkelijk een bestelling hebben geplaatst bij giga-bikes.nl ✓ totale score: ...
https://www.trustedshops.nl/verkopersbeoordeling/info_X17179967FAA090A0E960651D5F4A45CF.html

Giga-Bikes reviews| Lees klantreviews over www.gigabikes.nl
18 juni 2015 ... 1 consumenten hebben Giga-Bikes al beoordeeld. Bekijk hun ervaringen en deel die van jou!
https://nl.trustpilot.com/review/www.gigabikes.nl

Internet Bikes reviews| Lees klantreviews over internet-bikes.com
Ik heb al een paar maal onderdelen voor diverse fietsen besteld. Snelle levering, prima prijzen en (zo heb ik onlangs mogen ervaren) ook een heel prettige ...
https://nl.trustpilot.com/review/internet-bikes.com

Internetbikes reviews| Lees klantreviews over internetbikes.nl
Ik heb een mountainbike thuisgestuurd gekregen,maar het is een waardeloze bike. nou wil ik deze retouren en heb al een aantal keren gemailt of ze een ...
https://nl.trustpilot.com/review/internetbikes.nl

 

Klachten Giga-bikes.nl

Laten we eens kijken of mensen een klacht hebben over Giga-bikes.nl. Natuurlijk gaat er altijd wel eens iets mis bij een online aankoop en plaatst men sneller een negatieve recensie of klacht dan dat zij uit zich zelf een positieve review plaatsen ergens op internet. Echter op het moment dat de betrouwbaarheid van een website in het geding komt, wees dan extra op je hoede.

De topresultaten als ik Google op 'klacht Giga-bikes.nl':

Giga Bikes reviews| Lees klantreviews over shop.giga-bikes.nl
Tijdens de aankoop had ik niet door dat giga bikes en internetbikes hetzelfde bedrijf is. Met de laatste had ik ( zoals velen) jaren geleden een slechte ervaring.
https://nl.trustpilot.com/review/shop.giga-bikes.nl

Bekijk 2.307 giga-bikes.nl beoordelingen
Ervaringen met giga-bikes.nl ✓ 2.307 Beoordelingen van echte klanten die ... in van de vorige klant (met hun gegevens) met klacht dat er onderdelen misten, ...
https://www.trustedshops.nl/verkopersbeoordeling/info_X17179967FAA090A0E960651D5F4A45CF.html

 

Zoek naar een keurmerk

Tegenwoordig zijn er veel verschillende keurmerken. Sommige van deze keurmerken - zoals Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk - hebben een samenwerking met de Consumentenbond. Om voor zo’n keurmerk in aanmerking te komen moet een website aan bepaalde svoorwaarden voldoen. De bij deze keurmerken aangesloten leden hebben een 2-zijdige algemene leveringsvoorwaarden opgesteld in samenwerking met de consumentenbond. En je kunt naar een onafhankelijke geschillencommissie stappen als je een geschil hebt met een aangesloten webwinkel. Hierdoor is de betrouwbaarheid van een website een stuk beter.

File a Complaint - Webshop Keurmerk
... can be asked to solve the matter in a reasonable way. If the problem is not solved one can file a complaint at the Geschillencommissie Webshop (www.sgc. nl) ...
https://www.keurmerk.info/en/consumers/complaint/

 

Maakt HTTPS een website betrouwbaar?

'HTTPS' - het welbekende groene slotje in de adresbalk van je browser - is een beveiligde methode van het versturen van je gegevens. Je (persoonlijke) gegevens worden door een zogenaamd SSL certificaat versleuteld zodat hackers deze gegevens niet kunnen onderscheppen en misbruiken. HTTPS zegt dus zeker iets over de veiligheid van je gegevens maar garandeert niet per definitie dat een website betrouwbaar is.

Giga-bikes.nl verstuurt je gegevens NIET over een beveiligde https omgeving! Je gegevens kunnen dus onderschept worden.

 

Conclusie: let op de kleine dingen

De betrouwbaarheid van Giga-bikes.nl is goed te meten. Let vooral op de kleine dingen als bedrijfsgegevens en laat je goed informeren over de service en levering van de website d.m.v. de online reviews die op internet te vinden zijn. Wil je extra zekerheid? Kijk dan of Giga-bikes.nl is aangesloten bij een van de gerenommeerde keurmerken, zij ondersteunen namelijk ook vaak bij geschillen d.m.v. een onafhankelijke geschillencommissie. Als je veel waarde hecht aan het veilig versturen van jouw (persoonlijke) gegevens, doe dan uitsluitend zaken met een website met een groen slotje in de adresbalk.

Tips!

Hieronder een aantal tips die je zelf kunt doen om de betrouwbaarheid van een website te kunnen beoordelen.

 • Google eens op het rekeningnumer van Giga-bikes.nl. Als er al eerder mensen door deze webwinkel zijn opgelicht of als er veel klachten zijn, dan krijg je dat te zien.
 • Check op de website van de Politie of Giga-bikes.nl daar bekend staat als malafide partij.
 • Als een webadres van een bekende webshop een toevoeging heeft als -korting, -deals, -sale, let dan goed op! Dit soort toevoegingen worden vaak door oplichters gebruikt.
 • Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dat ook vaak zo! Ga naar kieskeurig.nl, beslist.nl of tweakers.nl/pricewatch om prijzen te vergelijken.
 • Wees op je hoede als Giga-bikes.nl je uitsluitend vooraf laat betalen. Webshops zijn wettelijk verplicht om consumenten ook (gedeeltelijk) achteraf te laten betalen.
 • Gebruikt Giga-bikes.nl alleen een chatfunctie of e-mailadres, dan is dat vaak een indicatie dat er iets niet klopt.
 • Check bij SIDN (voor .nl domeinnamen of bij Who.is wanneer de domeinnaam van Giga-bikes.nl geregistreerd is. Als dit pas onlangs is gedaan, kan dat een indicatie zijn dat er iets niet pluis is.
 • Controleer bij de Kamer van Koophandel of Giga-bikes.nl staat ingeschreven. Het KvK-nummer en BTW-nummer moeten worden vermeld op de website en in alle correspondentie. Let op: ook de gegevens van de Kamer van Koophandel kunnen nep zijn. Gebruik dit dus niet als het enige controlemiddel.

Overtuigd van de betrouwbaarheid van Giga-bikes.nl?

Ga naar Giga-bikes.nl

Formulier

Jouw ervaring

 • Velden met een zijn verplichtHeb jij ervaring met giga-bikes.nl?
Plaats je ervaring op deze pagina d.m.v. bovenstaand formulier en help andere potentiele klanten van giga-bikes.nl. Je verhaal wordt gepubliceerd op deze pagina zonder je emailadres uiteraard.